Caïssa E1 wint SGA E-teams

Op zondag 16 januari werd in de Wethouder Verheijhal de E-teams van de SGA georganiseerd. Vooraf was duidelijk dat de SGA maar liefst vier teams zou mogen afvaardigen naar het NK E-teams in Groningen. Ik verwachtte dan ook een grote opkomst. Helaas waren er maar negen teams (een van Zukertort, Mercator en Almere en twee van VAS, Amstel en Caïssa). De reservespelers speelden mee in een combiteam, waardoor iedereen elke ronde een partij kon spelen.

We speelden zeven ronden van 15 minuten pppp. De arbiters waren Huup Joosten en Bert Schaefers, de beren waren Yannick Timar en Laurens Schilstra en de organisatie was in handen van Elham Bahrami en mij.

De week ervoor had ik de nieuwste versie van SwissMaster op mijn laptop gezet, dus leek niets een snelle indeling in de weg te staan. Helaas lukt het niet om met behulp van de computer in te delen. Er zat een fout in, maar niemand kwam eruit waar die fout zat. Toen is Bert maar met de hand gaan indelen. Dat leverde veel puzzelwerk, maar wel een heel evenwichtige indeling op. Slechts de uiteindelijke nummer 1 en 2 werden niet ingedeeld tegen het combiteam en dat was precies de bedoeling.

De nieuwe E-teamskampioen van de SGA is Caïssa 1 met evenveel matchpunten als de nummer 2 Mercator, maar anderhalf bordpunt meer. VAS 1 werd derde en Almere vierde. Alle deelnemers kregen een medaille en alle NK-gangers ook nog een beker.

Lucie Egberink was de enige die van allebei de beren wist te winnen.

Het was een zeer geslaagde dag zonder enige wanklank.

Dit is de uitslag
1.Caïssa 11221NK
2.Mercator1219,5NK
3.VAS 11021,5NK
4.Almere1021NK
5.Zukertort816,5
6.VAS 2611
7.Amstel 1512
8.Caïssa 2410
9.Amstel 237,5
10.Combiteam00

Rozemarijn Vos