Categorie C 2006

 

Voor de C hadden zich 14 deelnemers gemeld. Omdat de categorie D reeds had gespeeld konden ook kinderen uit deze categorie meedoen.  Martijn van Andel, Wesley Ng, Ricky Spierenburg, Benji Matthaei en Renzo Finkenflugel maakten hiervan gebruik.

Favoriet voor de titel was Mehran Kamali, die ruim driehonderd ratingpunten meer had dan de nummer twee op de lijst Renzo. Ook Jol de Vries en Don van den Bergh moesten tot de kanshebbers voor de tweede plaats, rechtgevend op een plaats bij de NK, gerekend worden.

 

In de eerste ronde werden door de toppers geen fouten gemaakt. In de tweede ronde was daar al gelijk het duel tussen Renzo en Don. Renzo won een pion bij goede stand, dacht het krachtig af te maken maar Don, zeer handig met de stukken, weerlegde de hele opzet en zette pardoes mat!. Daarmee was, zeker wat Don betreft de toon gezet. In elke volgende ronde zocht en vond hij steeds de juiste wendingen, kwam niet meer in moeilijkheden en was oppermachtig. Zeven uit zeven is in dit veld een puike prestatie.

Intussen vocht Mehran vooral tegen een buikgriep. In de derde ronde slaagde hij er niet in een gewonnen toreneindspel van Jol te winnen en ook in de vierde ronde bleef  hij tegen Renzo op remise steken. De volgende dag was Mehran niet bepaald beter, na een nederlaag tegen Don en remise met Wesley kon hij niet meer verder en moest voor de zevende ronde de pijp aan Maarten geven.

Plotseling waren er daardoor veel kanshebbers voor de tweede NK-plaats. Uiteindelijk deelden Renzo, Martijn en Jol die tweede plaats. Zij zullen een beslissingsmatch spelen om uit te maken wie er naar het NK gaat.

Zeker van een NK plaats is ook Deborah. Met vier punten liet zij zien dat het enige en daardoor vanzelf beste meisje in ieder goed kan schaken!

 

Uitslag:

1.         Don van den Bergh      7

2.         Renzo Finkenflugel       4

            Martijn van Andel        4

            Jol de Vries                4

5.         Walt Schagen              4

            Wesley Ng                  4

            Deborah Ng                4

8          Meran Kamali              3 (uit 6)

9.         Ricky Spierenburg       2 (uit 6)

            Benji Matthaei             2

11.       Thomas Idzinga            1

 

Jouke van Veelen moest zich (na 1 uit 4) voor de zondag wegens ziekte terugtrekken.

Paul Babila (1 uit 4) en Jibbe Knuit (2 uit 4) bleven zondag zonder bericht weg!