PK C 2010

De C was goed bezet met 16 deelnemers. De een na de andere ‘ratingtopper’ verloor al snel een partij. Zo verloor Tjark in de tweede ronde van Michiel. In de vierde ronde speelden koplopers Jochem en Colin tegen elkaar remise, waarna de rest probeerde langszij te komen. Roger was inmiddels tegen Camilo en Veron door zijn vlag gegaan en kwam niet meer in de buurt. Hing Ting (die als open Nederlands D-kampioen al voor het gesloten NK geplaatst is) verloor in de derde en vierde ronde van Jochem en Tjark en deed dus ook niet meer mee voor de prijzen. Jochem, Michiel en Mateusz haalden prima resultaten en hoopten zo door te gaan.
Na de vijfde ronde kwam Elvis Somers melden dat hij weg moest omdat hij piano ging spelen. Ik had aan het begin van het toernooi nog aan de groep gevraagd of iedereen tot en met zondag zou blijven en als dat niet zo was of hij dat dan NU wilde zeggen. Ja hoor. Iedereen bleef. Niet dus. Heel vervelend omdat de toernooiresultaten dan niet meer kloppen. Reactie van Elvis: "Ik heb het expres zo zachtjes gezegd dat u het niet kon horen." Ach, hij kwam het in ieder geval nog melden, terwijl in de A Cyriel Pex wegbleef zonder iets te zeggen.
Mitchell verdient een groot compliment. Dit was zijn tweede toernooi. Vol goede moed begon hij elke ronde weer te spelen en hij bleef er ondanks zijn verliespunten lol in houden. Die jongen komt er wel met zo’n houding!
De laatste ronde was erg spannend. Tjark en Roger besloten al vlot tot remise. Colin (een D’tje nog) en Jochem konden door van respectievelijk Hing Ting en Mateusz te winnen nog op gelijke hoogte met Tjark komen en Michiel streed tegen Laurens voor een mogelijke derde plaats. De overige tafels waren al klaar. Michiel won als eerste en moest de resultaten aan bord 2 en 3 afwachten. Als eerste bood Jochem in wederzijdse tijdnood Mateusz remise aan, hetgeen Mateusz aannam. Hing Ting stond lang iets beter in stand en tijd tegen Colin, maar Colin wist in tijdnood toch te winnen. Barrage dus tussen Tjark en Colin met elk 5,5 uit 7 en een derde plaats voor Jochem. Michiel en Mateusz werden vierde en vijfde. Er deden geen meisjes mee, dus hebben we geen meisjeskampioen die naar een NK mag.
De barrage werd direct gehouden onder het toeziend oog van Jochem. Tjark Vos won met 2-0 en is nu dus ( net zoals vorig jaar ) SGA-kampioen t/m 14 jaar.

Rozemarijn Vos

Standen en uitslagen