PK E 2010

Maar liefst 31 deelnemers hadden we in de E. Wat was het warm in de zaal! Ik heb de kinderen verzocht om liefst in hun T-shirt of hemd te spelen, want anders was het niet te harden. Toch werd er erg goed gespeeld. Er stonden maar liefst drie jeugdplekken op het NK op het spel en een meisjesplek.
Overtuigend winnaar en dus kampioen van de E-jeugd werd Niroel Kanhai met 6,5 uit 7. Alleen tegen Mo had hij een remise. Beste meisje was overtuigend Lucie Egberink met 5 uit 7 en een gedeeld derde plaats bij de jeugd. Felicia en Yasmin kregen als tweede en derde meisje ook een beker. Nummer 2 van de jeugd was ook duidelijk. Dat was Fje Dominick SeyedMehdi, die alleen van Niroel verloor. De derde plaats werd door vier kinderen gedeeld: Aron, Tom, Tim en Lucie, die op grond van hun WP de bekers voor de derde, vierde, vijfde en zesde plaats kregen.
Direct na de prijsuitreiking in de E werd de barrage gespeeld. Lucie hoefde daaraan niet mee te doen, want zij had haar plekje al verdiend. Tijdens de barrage tussen Tom, Tim en Aron heette Aron tijdelijk Tam. Tom en Aron wonnen van Tim en speelden onderling remise. Daarna speelden Tom en Aron tegen elkaar. Die partij won Aron. Hij krijgt dus de derde NK-plek van de E-jeugd van de SGA.
Er waren nog bekers voor de beste F: Dominick, de beste G: Felicia (met twee bekers dus) en de enige en dus beste H: Maarten. De beker voor de beste nog geen E in de E was voor Dominick, die dus met drie bekers naar huis ging.

Rozemarijn Vos

Standen en uitslagen