Christopher Brookes kampioen PK-A 2011

In het weekend van 28 t/m 30 januari werd het PK-A gehouden, het kampioenschap voor jeugd die geboren is in 1991 of daarna. Vier deelnemers meldden zich aan: Christopher Brookes van Zukertort, Joran Donkers van Tal/DCG en Zukertort, Renzo Finkenflügel van TOZ en Yannick Timar van Zukertort.

We hadden de gelegenheid om vijf ronden te spelen van 1:45 pppp. Op vrijdagavond besloten de heren in onderling overleg dat ze hun drie partijen elk zouden spelen op vrijdagavond, zaterdagochtend en zaterdagmiddag, opdat ze op zondag niet in actie hoefden te komen. Christopher won die avond van Renzo en Joran van Yannick.

De volgende ochtend meldde Joran zich ziek af. Renzo kon thuis zijn jas weer uittrekken, want hij kreeg een reglementair punt. Christopher won van Yannick. ís Middags zou Christopher een reglementair punt krijgen. Aangezien Renzo nu kansloos was voor de titel en geen zin meer had om te komen, kreeg Yannick voor die partij een reglementair punt.

Het resultaat was 3 uit 3 voor Christopher en 1 uit 3 voor Joran, Yannick en Renzo.

Eerstejaars A Christopher Brookes mag naar het NK-A. Hij is een terechte winnaar, want hij was vorig jaar al B-kampioen. Joran heeft een keer gewonnen, dus werd hij tweede en Yannick die wel wilde spelen werd derde.

Rozemarijn Vos