Tjark Vos kampioen PK-B 2011

In het weekend van 28 t/m 30 januari werd het PK-B gehouden, het kampioenschap voor jeugd die geboren is in 1995 of daarna. Vijf deelnemers meldden zich aan: Tjark Vos van Tal/DCG en Zukertort, Ivo Knottnerus van Almere, Roger Mehra van Zukertort, Shotaro de Niet van Zukertort en Jean-Paul Brookes van Zukertort.

Aangezien er vijf ronden beschikbaar waren van 1:45 pppp konden we een vijfkamp spelen. Pechvogel Ivo bleek die vrijdagavond al een bye te hebben.

Direct door naar de uitslag: Tjark won van de andere vier deelnemers. Jean-Paul had de laagste rating van de groep, speelde prima en kwam zelfs heel goed te staan tegen Ivo, maar verloor alles. Ivo, Roger en Shotaro speelden onderling slechts remise. Tjark dus 4 uit 4, Ivo, Roger en Shotaro 2 uit 4 en Jean-Paul 0 uit 4. Om de bekers voor de tweede en derde plaats werd gevluggerd. Shotaro werd tweede en Ivo derde. De SGA raadt zeker Ivo ernstig aan om een vrijplaats voor het NK aan te vragen, want Ivo zette vorig jaar op het NK-B al een prima resultaat neer.

Tjark Vos mag naar het NK-B. Dit was de achtste keer dat hij SGA-kampioen werd.

Rozemarijn Vos