Hing Ting Lai kampioen PK-C 2011

In het weekend van 28 t/m 30 januari werd het PK-C gehouden, het kampioenschap voor jeugd die geboren is in 1997 of daarna. Elf deelnemers meldden zich aan. Hing Ting Lai (Tal/DCG en Zukertort), Colin Stolwijk (Zukertort) Laurens Schilstra (Zukertort), Milo Cornelissen (VAS), Dion van Lange (VAS), Camilo Guzman (VAS en Caïssa), Casper Meijer (VAS), Elvis Somers (VAS), Luca de Jong (VAS), Merlijn Pieterse (VAS) en Ahnaf Uddin (Almere).

We zouden zeven partijen spelen met elk vijf kwartier op de klok. Een op vrijdagavond, drie op zaterdag en drie op zondag. Het zou dus een zwaar weekend worden.

Laurens kwam 20:05 uur binnen, terwijl hij zich voor 19:45 uur had moeten aanmelden. Hij was dus niet ingedeeld. De rest was zelfs al aan het spelen. Toch besloot arbiter Bert Schaefers dat hij nog mocht aanschuiven voor de laatste zes ronden in het bezit van een reglementair halfje.

We hebben goed spel gezien in de C. Ahnaf, die nog ratingloos is en pas een jaar speelt, maakte indruk door als een speer van start te gaan. Camilo ging helemaal als een speer en pakte de grootste ratingwinst van iedereen uit de groep. Hij werd zelfs tweede in de totaalstand. Aangezien hij met 5,5 uit 7 gelijk met Colin eindigde moesten zij samen in een barrage uitmaken wie van de twee naar het NK mocht. Colin won de barrage met 2-0.

Overtuigend winnaar met 6,5 uit 7 werd Hing Ting Lai, die net zoals vorig jaar naar het NK-C mag.

Rozemarijn Vos