Maarten Hoeneveld en Lucie Egberink kampioen en kampioene op het PK-E 2011

Op zondag 30 januari werd het PK-E gehouden, het kampioenschap voor jeugd die geboren is in 2001 of daarna. Eenentwintig deelnemers meldden zich aan, met daaronder maar liefst vijf meisjes, acht F-spelers en drie G-spelers.

Er klopte helemaal niets van het tijdschema. Het toernooi was twee uur eerder afgelopen dan aangekondigd omdat echt helemaal niemand 20 minuten per partij per persoon nodig had. Er werd gesnelschaakt bij het leven, waarna men informeerde wanneer de volgende ronde nu eindelijk kon beginnen.

Maarten Hoeneveld (VAS en Caïssa) ging als een speer en won al zijn partijen. Dat mag hij volgend jaar weer doen en het jaar erna weer, want hij mag nog twee keer aan dit toernooi meedoen. Tyro Bekedam (Het Probleem en Tal/DCG), NourEddinne Schoemaker (VAS) en Joep Weerts (VAS) konden alleen maar in de achtervolging en eindigden op een gedeeld tweede plaats. Die tweede plaats gaf ook recht op een NK-plaats, dus werd er een barrage gespeeld. NourEddinne had de sterkste zenuwen en won die barrage, dus heeft hij zich net als Maarten rechtstreeks voor het NK geplaatst. Tyro en Joep kunnen het NK misschien nog bereiken met een vrijplaats, net zoals Dominick Seyed Mehdi (Almere) die de beker voor de vijfde plaats kreeg.

Wie ook naar het NK mag is onze E-meisjeskampioen Lucie Egberink (VAS). Ze speelde constant mee in de top en heeft voor de zoveelste keer bewezen dat ze op een NK thuishoort.

Nog meer bekers waren er voor de beste F Abdelilah el Bakali (Het Probleem en Tal/DCG) die zesde werd en de beste G na Maarten Zaran Zaitsoff (VAS). Hun echte dag moet nog komen op de Pupillendag bij AdA op 3 april. Ook waren er bekers voor tweede meisje Elena Vogelaar (Ca´ssa) en derde meisje Yasmin Schoemaker (VAS).

Welke E-speler durft het aan om mee te doen aan de PK-D?

Rozemarijn Vos