Pupillendag SGA 2011

De Pupillendag voor de F, G en H werd zoals de laatste jaren gebruikelijk is georganiseerd door AdA 04. Maar liefst 21 kinderen deden eraan mee.

De F-categorie werd gewonnen door Abdelilah el Bakali van Mercator. Hij stond in zijn eentje aan kop, maar verloor de laatste ronde van Kilian Hoekstra van Caïssa. Een barrage om het kampioenschap en de NK-plek direct na afloop van de wedstrijd zorgde ervoor dat Abdelilah alsnog kampioen werd. Kilian werd tweede en Caïssaan Simon Vuursteen werd op weerstandspunten derde. Het beste meisje uit de F werd Elena Vogelaar, ook al van Caïssa. Abdelilah en Elena mogen naar het NK-F.

De G- en de H-categorie speelden samen een Zwitsers toernooi. Uiteraard won E-kampioen Maarten Hoeneveld van Caïssa en VAS de G met 7 uit 7. De tweede plaats was met 6 uit 7 voor Milan Varnica van VAS. De derde plaats werd gewonnen door Khoi Pham, net een week lid van VAS. Hij werd daarmee kampioen van de H, terwijl hij volgend jaar pas een H is. Ook Khoi mag naar het NK. Op maandag 18 april vindt de barrage plaats tussen Zukertorter Per Schrijver en Caïssaan Everett Smith voor de tweede NK-plek in de H. In de G en H deden helaas geen meisjes mee.

Uitslagen

Barrage tweede plaats H
De barrage tussen Zukertorter Per en Caïssaan Everett die op de Pupillendag gelijk eindigden op de tweede plaats die recht geeft op deelname aan de Nationale Pupillendag is maandag 18-4 met 2-0 gewonnen door Everett. Na de eerste partij had Everett drie pionnen meer, dus vonden de heren zelf ook dat Everett gewonnen had. Toen Per in de tweede partij een toren en twee pionnen kwijtraakte gaf hij op.
Everett plaatst zich rechtstreeks voor het NK-H. Voor Per vraag ik een vrijplaats aan, want hij hoort er zeker thuis. De H-lichting van de SGA is behoorlijk sterk.

Rozemarijn Vos