GP Caissa opnieuw een succes!

Het GrandPrix-toernooi van Caissa in Amsterdam Zuid, is het grootste in de regio. Ook nu deden er weer 94 kinderen mee. Dat kunnen er volgend jaar gemakkelijk 120 zijn. Het toernooi startte wat verlaat omdat er veel kinderen nog naar een andere groep moesten worden verplaatst - ze zaten te hoog of te laag en dat is voor niemand leuk.

Gelukkig kon de organisatie het programma her en der wat versnellen, door groepen in hun eigen ritme te laten gaan. Alleen Groep 1 deed er lang over. Daar zaten de Grote Denkers die steeds de maximale tijd gebruikten. En daarom zitten ze ook in Groep 1 natuurlijk. Het niveau van de partijen was hier erg hoog voor een GrandPrix toernooi.

Opvallend was de deelname van meervoudig Nederlands Kampioen Maarten Hoeneveld. Die is dit toernooi eigenlijk ontgroeid maar deed bij zijn eigen club Caissa nog een keertje mee. Maarten had het niet makkelijk en verloor in een schitterende partij van Julia de Roo. In de laatste ronde kon de negenjarige Matteo van Cleef zelfs het toernooi winnen bij winst op Maarten, maar zover kwam het niet. Zeer sterk speelde ook Sipke de Boer, die verdiend tweede werd, voor Jeroen van den Berg.

In de andere groepen viel op: De eerste plaats voor broers en zus Vanduyfhuys uit Gent, en in het algemeen het sterke spel van de deelnemende meiden, waaronder de aanmoedingingsprijs voor Esther Drillenburg en het uitstekende linkshandige spel van Veerle van Dijke - zij was van haar paard gevallen, een echt paard wel te verstaan. Verder waren er verschillende nieuwelingen en beginners, waarvan sommigen direct hun groep wonnen, zoals Jannes Westerhof, Casper Schukken en Mohamed Bentaher.

Wij zien jullie graag allemaal weer op 14 februari in Almere of op 21 maart bij Amsterdam West!