Nieuwe website: sgaschaken.nl

1 februari 2015: De SGA heeft een nieuwe website!
De nieuwe website is gelanceerd. De huisstijl is vernieuwd, de site is nu geschikt voor tablets en phones, en het is voor iedereen makkelijker om berichten toe te voegen.
De oude website blijft nog even in de lucht als een soort archief. Maar al het nieuws en de agenda staat vanaf nu op:
sgaschaken.nl

 Komende toernooien

31 januari-1 februari 2015: Persoonlijke Kampioenschappen A en B Op twee dagen PK-A: voor jeugd geboren in 1995 of later en PK-B voor jeugd geboren in 1999 of later. Deze PK's worden gespeeld in Almere. Aankondiging

1 februari 2015: Persoonlijke Kampioenschappen C en E Ook het PK-C voor jeugd geboren in 2001 of later en het PK-E voor jeugd geboren in 2005 of later vinden plaats in Almere. Aankondiging

14 februari 2015: Grand Prix van Almere Het vijfde grandprix-toernooi van de SGA vindt plaats in Almere. Aankondiging

 Schoolschaak

Januari 2015: Het Scholentoernooi komt er weer aan! Aan het Scholentoernooi doen ieder jaar ongeveer 200 teams mee. In de maanden januari, februari en maart vinden de voorronden plaats. Een team bestaat uit 4 kinderen van een basisschool. Sommige scholen hebben meer dan 1 team! De voorrondes beginnen al gauw op de volgende data (onder voorbehoud):

Na de voorrondes volgen halve en hele finale. Welke scholen binnen de SGA zullen zich plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap? Scholen uit de SGA doen het altijd goed op het NK. En iedereen weet het nog: in 2014 werd de Pinksterbloem uit Amsterdam Nederlands Kampioen!

26 november 2014: Scholierenkampioenschap naar 200 deelnemers
Op 2 en 9 november vond het Scholierenkampioenschap van de SGA plaats. Maar liefst 200 kinderen deden mee. Het toernooi groeit snel, en kan nog doorgroeien naar 300 deelnemers. Het verslag...

16 juni 2014: DE PINKSTERBLOEM KAMPIOEN VAN NEDERLAND!
De Pinksterbloem uit Amsterdam Oost is Nederlands Kampioen geworden. Daarmee waren ze de sterkste van alle 2300 deelnemers. In de laatste ronde was het enorm spannend. De 2e Dalton uit Amsterdam Zuid hielp een handje door gelijk te spelen tegen de grote concurrent, De Spits uit Utrecht. De Pinksterbloem stond met 2-1 voor en zo kwam alles neer op Raf Amoraal, die omringd door tientallen toeschouwers een eindspel met ijzeren hand tot winst voerde.
Verslag...

Meer schoolschaaknieuws...

 Nieuws

9-25 januari 2015: Tata Steel Chess Tournament Diverse spelers uit de SGA deden afgelopen weekend mee aan weekendvierkampen tijdens het Tata Steel Schaaktoernooi. Met wisselend succes speelden Daniel en Thomas Kutchoukov, Jessie en Dalya Mang, Duncan Klaren, Sipke de Boer, Branco Titus, Floris Brouwer en Job Emans in de weekendvierkampen (9-11 januari). Opmerkelijk is dat Leon Reina en Matteo van Cleef na het PK-D (Leon werd daar eerste, Matteo gedeeld derde) naar Wijk aan Zee zijn getogen om daar dagvierkampen (12-14 januari) te spelen. Allebei hebben zij hun vierkamp gewonnen. Leon met 3 uit 3 en Matteo met 2,5 uit 3. Vanaf 16 januari schuift ook Maarten Hoeneveld aan voor het tienkampentoernooi. Ga naar Tata Steel Chess Tournament.

10-11 januari 2015: PK-D Leon Reina is kampioen geworden! Hij versloeg in de barrage Maarten Hoeneveld. Gedeeld derde werden Charles Molin, Matteo van Cleef, Milan Varnica en Eline Roebers. Eline was daarmee ook het beste meisje. UPDATE: op 25 januari heeft Matteo van Cleef het laatste ticket voor het NK-D in de wacht gesleept. Hij werd eerste in een noodzakelijke barrage en liet Milan Varnica en Charles Molin achter zich. Verslag en eindstand staan hier.

4 januari 2015: GrandPrix van Caissa Maarten Hoeneveld is winnaar van Groep 1 geworden. Het verslag staat hier.

3 januari 2015: Meisjestoernooi in Kijkduin Girls for Grandmaster In Kijkduin deden in een speciaal voor meisjes georganiseerd toernooi vier meisjes uit de SGA mee. Drie meisjes van SV Almere waren naar Den Haag afgereisd: Jessie Mang speelde in de zeer sterke Groep 2 en viel niet in de prijzen; Katja en Masha Lindenaar hadden hun broer Mischa meegenomen die natuurlijk niet mocht spelen! Masha werd keurig tweede in Groep 5 en Katja speelde verdienstelijk in Groep 6. De vierde speelster uit de SGA was Eline Roebers van VAS. Zij speelde in Groep 4 en won die met 6 uit 7. Winnares van Groep 1 was de ijzersterke Anna Maya Kazarian met een 100% score. Dit toernooi met nu nog vooral schaaksters uit de regio Den Haag en Rotterdam wordt volgend jaar weer gehouden. Hier het verslag van de organisatie en de volledige uitslagen. De meisjes kunnen binnenkort weer naar een eigen toernooi in het Brabantse Mierlo!

28 december 2014: Snelschaakkampioenschap De uitslagen vindt u hier.

14 december 2014: Chess League Teams Klim Op wint Chess League Teams toernooi. Verslag

27 juni 2014: Daniel Kutchoukov en Kavya Raulji kampioen van Nederland
Daniel Kutchoukov is nu ook Nederlands Kampioen in zijn eigen categorie, F. Dat was een beetje te verwachten maar juist daarom zo knap! Kavya Raulji won bij de meisjes. Zij speelde nog namens de Haagse Schaakbond maar woont inmiddels weer in Almere. De SGA was met een mega-afvaardiging naar Roosendaal gekomen, waar de NK's in de F, G en H werden gespeeld, en meer dan de helft van die spelers eindigden in de top 10. In de F was de overmacht van de SGA-spelers wel erg groot; alleen vier spelers uit Belgie, Frankrijk, Hongkong en ok, Heiloo boden tegenstand. Khoi Ph am werd hier derde. In de H werd Thomas Kutchoukov knap 2e, en volgend jaar mag hij nog een keertje meedoen!

21 april 2014: Daniel Kutchoukov Nederlands Kampioen E!
Een enorme sensatie in Waalwijk: Daniel Kutchoukov uit Almere is Nederlands Kampioen geworden. Zijn concurrenten waren een jaar ouder en hadden vele honderden ratingpunten meer. Dat laatste zal niet lang meer het geval zijn want Daniel speelde geweldige partijen van een ongekend hoog niveau. Bovendien mag Daniel nu naar het Europees Kampioenschap in Georgie. Het toernooi werd wederom uitstekend georganiseerd door de superorganisatoren in Brabant die zoveel toernooien doen. Lees verder over het toernooi van Daniel.

21 april 2014: Jessie Mang derde op Nederlands Kampioenschap Meisjes E
En alsof het nog niet genoeg was voor de Almeerders werd Jessie Mang derde van Nederland! Jessie stond zelfs een tijdje bovenaan, maar daarna verloor ze ongelukkig van de latere Nederlands Kampioene, Machteld van Foreest. Een strakke eindsprint leidde tot een meer dan verdiende derde plaats. Jessie's zus Dalya is twee jaar jonger en deed ervaring op die zij goed kan gebruiken in haar "eigen" NK G later dit jaar. Lees verder over het meisjes-toernooi.

21 april 2014: Jonge SGA-delegatie verdient NK-plaatsen voor 2015
In de schaduw van de perstaties van Daniel en Jessie liet de jonge Amsterdamse delegatie (Khoi Pham, Matteo van Cleef, Leon Reina en Loran Sahin) zien dat ze nu al op dit niveau thuishoren. Zij lieten opvallend volwassen spel zien. Allen eindigden bij de eerste 20 in een categorie boven hun eigen leeftijd; en ze zorgden meteen voor een deel van de plaatsen die we volgend jaar hard nodig gaan hebben met zoveel talent. Op het NK F later dit jaar moeten de andere punten worden gescoord. Lees verder over het jongens-toernooi.

13 april 2014: Teamkampioenschap D groot succes!
De Teamkampioenschappen D waren een groot succes. Het toernooi werd uitstekend door VAS georganiseerd in de altijd gezellige Meevaart in de Indische Buurt. Er deden maar liefst 16 teams mee van vele verenigingen. Uiteindelijk gingen de prijzen naar het supersterke VAS D1, voor VAS D2 en Almere D1. Een zeer sterke prestatie leverden de beide teams van Ada'04, die allebei hoog eindigden in dit door Pjotr van Nie en Enrico Vroombout geleide toernooi.
Bekijk hier de eindstand

7 april 2014: Daniel Kutchoukov, Dalya Mang, Ingo Bello en Mandy Zheng Amsterdamse Pupillenkampioenen
De Pupillendagen Amsterdam en Omstreken werden dit jaar overheerst door Almerenaren. Daniel Kutchoukov won het zeer sterke F-toernooi, Dalya Mang werd in de G zowel bij de jeugd als bij de meisjes eerste want ze was gewoon de beste van allemaal, en Mandy Zheng won bij de meisjes H. Voor Amsterdam haalde alleen Ingo Bello een kampioenschap binnen: Hij werd kampioen in de H. Een kort verslag staat hier.

4 februari 2014: Jasel Lopez, Colin Stolwijk, Maarten Hoeneveld, Julia de Roo, Khoi Pham en Dalya Mang kampioenen van Amsterdam en Omstreken. Zij wonnen in respectievelijk de categorieén A, B, C, C meisjes, E en E meisjes. Het toernooi was in Almere en kende meer deelnemers dan de afgelopen 10 jaar het geval was. Het C-toernooi gaat een echt reúnie-toernooi worden waar iedereen aan meedoet. De E is al een groot en bovendien erg sterk toernooi, waaraan ook opvallend veel meisjes meedoen.
Naar het NK gaan: Jasel Lopez, Tjark Vos, Colin Stolwijk, Maarten Hoeneveld, Julia de Roo, Khoi Pham, Daniel Kutchoukov, Leon Reina, Loran Sahin, Matteo van Cleef, Dalya Mang en Jessie Mang.br> Van het toernooi is geen verslag. De uitslagen kun je zien door in de balk links te klikken.

12 januari 2014: Khoi Pham Kampioen in de D!
Een sensationeel resultaat in de categorie tot en met 12 jaar: De 8-jarige Khoi Pham is kampioen geworden! Dat deed hij voor Job Emans, en de grote favoriet Maarten Hoeneveld. Ook Milan Varnica mag naar het NK, maar hij moest ervoor zweten. In de laatste ronde had hij het tot de laatste seconde aan de stok met nog zo'n 8-jarige, Matteo van Cleef. Bij de meisjes komt er een beslissingskamp tussen Eline Roebers en Masha Lindenaar. Het toernooi was zeer goed bezet, met 33 deelnemers, waaronder veel sterke spelers. Er deden dit keer vijf meisjes mee.
Update: Masha wint de beslissingswedstrijd en gaat naar het Nederlands Kampioenschap.
Het verslag.

10 januari 2014: Er komt een extra GrandPrix-toernooi
Schaakvereniging De Amstel gaat op 25 mei een GrandPrix-toernooi organiseren. Dat is hun eerste toernooi in wat hopelijk een mooie traditie wordt! Er zijn dit jaar 7 GP-toernooien. Het eerstvolgende toernooi is op 23 februari: De 2e GrandPrix van Schaakschool Indische Buurt. Voor het klassement tellen de beste 5 uitslagen.

15 december 2013: Clubteams E en Chess League Teams mooie combinatie
Het teamkampioenschap voor E-teams wordt sinds vorig jaar georganiseerd samen met de Chess League Teams. Zo kunnen ook iets oudere spelers en bijvoorbeeld schoolteams, meedoen. Dit jaar won VAS E1 bij de E-teams en De Amstel A bij de Chess League Teams.
Foto's van het toernooi (blijven hier een paar maanden staan).
Verslag op de site van het VAS

1 december 2013: Scholierenkampioenschap groeit in nieuwe locatie
Het Scholierenkampioenschap is een individueel toernooi waaraan alle school- en clubschakers mee kunnen doen uit het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Het toernooi is de laatste jaren aan het groeien. Er deden dit keer 180 deelnemers mee. Het nieuwe onderkomen, het Ingantiusgymnasium, bleek een ideale locatie. Lees hier de uitslagen en het verslag

25 november 2013: GP Almere
Het derde GP-toernooi is gespeeld op zaterdag 23 november bij SV Almere.
De uitslagen

16 november 2013: Khoi Pham Nederlands Kampioen rapid
Na het "echte" Nederlands Kampioenschap behaalde de 8-jarige Khoi een nieuwe titel in zijn categorie. Opnieuw deed de 2005-generatie van zich spreken want Leon Reina werd 3e en ook Loran Sahin en Kasper Bleeker eindigden hoog. De andere toppers Matteo van Cleef, Daniel Kutchoukov, Dante Houben en Aadi Patwardhan waren er niet bij.
Een uitgebreid verslag vind je op de site van het VAS.

26 oktober 2013: SGA tweede bij Huttontoernooi
Het Huttontoernooi is een toernooi tussen teams van alle regionale bonden. Onder leiding van de nieuwe teamcaptain Tobi Kooiman haalde het SGA-team een knappe tweede plaats! Dat was mooi werk na de afwezigheid van afgelopen jaar.
Het verslag van de teamcaptain.

13 oktober 2013: GP Zukertort
Einduitslag Grand Prix bij Schaakvereniging Zukertort Amstelveen. Hier kunt u het verslag lezen.

22 september 2013:
Een verslag van het Zwarte Veulen toernooi op de jeugdsite van VAS.

10 augustus: Broers Kutchoukov de besten in Open NK
Aan het Open Nederlands Jeugd Kampioenschap (ONJK) deden weer honderden spelers mee, waaronder een tiental spelers uit onze regio.De broers Kutchoukov uit Almere vielen het meeste op. Daniel werd de beste Nederlander in zijn leeftijdscategorie (8 jaar) en de 5-jarige Thomas was helemaal top en eindigde boven allerlei 8, 9 en 10-jarigen, met 5,5 punt uit 13 partijen. Dat belooft veel voor het "echte" NK - Thomas mag nog twee keer meedoen in de H-categorie.

15 juni: Khoi Pham en Matteo van Cleef Nederlands Kampioen!
Khoi Pham en Matteo van Cleef zijn op 15 juni 2014 samen Nederlands Kampioenschap Schaken geworden in de categorie G (t/m 8 jaar). Khoi had iets meer weerstandspunten en kreeg daarom een iets grotere beker dan zijn club- en schoolgenoot Matteo.
Ook Leon Reina, Daniel Kutchoukov, Kasper Bleeker en Loran Sahin kwamen in de top 10 van de G. Daarmee leek het wel een veredeld Open Amsterdams Kampioenschap. Deze generatie is ongewoon sterk en ze maken elkaar steeds sterker. In de F en H haalden Everett Smith en Livio Occhipinti ook nog top 10-klasseringen.
De site van de Nationale Pupillendag

18 mei, 2 en 9 juni: Sensationele vierde plaats voor de Pinksterbloem op NK Scholen
Op 17 mei was de eerste ronde van het Nederlands Kampioenschap Basisscholen. In de voorrondes hebben meer dan 2000 teams meegedaan, en de beste 36 waren op het NK. Namens de SGA waren dat de 2e Dalton, de Pinksterbloem en de Grote Beer.
De 2e Dalton en de Grote Beer zaten in erg sterke poules en werden helaas uitgeschakeld. Maar de Pinksterbloem, het jongste team ooit op een NK, verraste vriend en vijand. Iedere ronde speelden Raf (10 jaar), Khoi (8), Matteo (7) en Loran (8) sterker, en op 8 juni waren ze bij de laatste 6! Daar had niemand op gerekend, en ze werden in de finale zelfs 4e van Nederland.
Daarmee verdiende de Pinksterbloem bovendien een extra plaats voor de SGA voor het NK van volgend jaar. Dat zal nodig zijn want alle Amsterdamse topteams zijn nog jong en worden alleen maar sterker.

25 mei: VAS E1 2e bij Nederlands Kampioenschap
Het E1-team van VAS, bestaande uit Maarten, Milan, Khoi en Everett, werd knap 2e op het NK. Alleen De Paardensprong uit Groningen was sterker. De Groningers zijn volgend jaar allemaal D-tjes, dus dat geeft mogelijkheden op een titel volgend jaar...

20 mei: 14 SGA-spelers naar Nederlands Kampioenschap F-H (Pupillendag)
Onze spelers hadden het vorig jaar erg goed gedaan en daardoor kunnen er nu extra veel van de jongste schakers naar het NK. Daar kwamen nog een paar vrijplaatsen bij. De volgende kinderen spelen in Roosendaal op 15 juni:
F: Everett Smith, Jacob Fijnheer, meisjes: Alexa Wingate
G: Leon Reina, Matteo van Cleef, Khoi Pham, Kasper Bleeker, Loran Sahin, Daniel Kutchoukov
H: Krishna Mutnuri, Anne van Gend, Livio Occhipinti, Daniel van Cleef, meisjes: Ann Smith

1 mei: Blinde schaakgodin verslaat Nieuwmarkt
Het reuzenradspektakel op de Nieuwmarkt was weer een groot succes. Nee, Arlette van Weersel was niet echt blind. Maar ze speelde geblinddoekt tegen de bezoekers van de Nieuwmarkt; en won! Daarna was er weer de Reuzenradsimultaan. Volgend jaar weer, noteer maar alvast: 27 april 2014.

15 april: Pupillendag SGA groot succes30 kinderen hadden zich ingeschreven voor de Pupillendag van de SGA. De kampioenen: Everett Smith (F), Leon Reina (G) en Krisha Mutnuri (H), en bij de meisjes Jasmijn van Gend (F), Kavya Raulji (G) en Ann Smith (H). 12 kinderen zijn geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen, en daar zitten veel kanshebbers tussen. Een verslag volgt later.

11 april: Floris Brouwer wint GrandPrix-klassement!

31 maart: SGA-spelers winnen drie bekers op Nederlands Kampioenschap E
Maarten Hoeneveld, Milan Varnica en Khoi Pham zijn 5e, 7e en 8e geworden op het NK-E. Voor titelkandidaat Maarten was dat een teleurstelling, voor Milan en Khoi (de jongste van het deelnemersveld!) was het een topprestatie. Lees meer

27 maart: 2e Dalton Scholenkampioen van Amsterdam en omstreken!
Een strijd waaraan bijna 200 teams meededen, eindigde in een superspannende finale. Alles over het Scholentoernooi lees je hier.

23 maart: Levend Schaakspel Indische Buurt

5 maart: 1e GrandPrix van Caïssa groot succes!
Maar liefst 68 kinderen deden mee. Dat is veel voor een eerste toernooi, zeker op een zaterdag met concurrentie van voetbal. Branco Titus won opnieuw! De overige groepswinnaars op volgorde: Sipke de Boer, Matteo van Cleef, Kasper Bleeker, Thijmen Wessel, Simeon Jurgens, Lucien LeBrun en in groep 8 de vijfjarige Daniel van Cleef.
De uitslagen vind je hier.

4 maart 2013:
In Almere was het jaarlijkse schoolschaaktoernooiweer een groot succes. Zie een eerste inpressieen foto's en uitslagen.

12 februari 2013:
Een inspirerend stuk in de NY Times over een 'zwarte' school vol schaakkampioenen. Allemaal lezen!

4 februari 2013:
Don van den Bergh Jeugdkampioen van Amsterdam en omstreken.

4 februari 2013:
Camilo Guzman Jeugdkampioen B van Amsterdam en omstreken.

4 februari 2013:
Veron Roesink Jeugdkampioen C van Amsterdam en omstreken.

4 februari 2013:
Khoi Pham Jeugdkampioen E van Amsterdam en omstreken.

22 januari 2013:
De eindstanden van Grand Prix Schaakschool Indische Buurt. André Kuipers was er ook!

17 januari: Astronaut André Kuipers zondag op GrandPrix Indische Buurt?
Schaakorganisator Mustapha Eljarmouni heeft onlangs gesproken met André Kuipers. Onze Nederlandse astronaut heeft aangekondigd om de prijzen te komen uitreiken zondag 20 januari op de Grand Prix van Schaakschool Indische Buurt!
Zou André Kuipers vroeger ook hebben geschaakt? Van schaken wordt je slim en alleen mannen en vrouwen met een hoge opleiding kunnen astronaut worden.

14 januari: Tyro Bekedam Kampioen bij de D-jeugd
Op 12 en 13 januari was het kampioenschap voor de D-jeugd. Het was een groot succes: In de gezellige zaal Hendrik de Keijser (daar komen we terug!), waren er meer deelnemers dan ooit!
Favoriet Maarten Hoeneveld was helaas ziek. Daarvan profiteerde zijn concurrent Tyro Bekedam. Job Emans werd heel knap tweede, een topprestatie van Job! Vier spelers moeten in een nacompetitie om de derde plaats. Elena Vogelaar won bij de meisjes.
Een uitgebreid verslag kun je lezen op de site van VASen ook op deze site.

11 januari: Verslag Teamkampioenschappen E en Chess League Teams
Op 16 december werd een bijzonder toernooi georganiseerd. Het werd een groot schaakfestijn. Robert Scheermeijer schreef het verslag over de "professionele" E-kampioenschappen, over de familie Huyn, en over veel gezelligheid.

4 januari 2013
Schaakpromotor Mustapha Eljarmouni Amsterdammer van het jaar? Stem op hem!

Mustapha Eljarmouni is genomineerd als Amsterdammer voor het jaar. We roepen iedereen op om op hem te gaan stemmen, op deze pagina:Verkiezing Amsterdammer van het Jaar.
Lees meer...

12 december 2012:
Tal/DCG en Het Probleem organiseren toernooien die ook voor jeugdspelers aantrekkelijk zijn
te weten een reeks snelschaaktoernooien en het 'Best of the West' toernooi.

12 december 2012:
12 en 13 januari: Persoonlijk kampioenschap D

1 december 2012:
16 december: Teamkampioenschap Een Chess League Teams
Eén van de leukste toernooien komt er weer aan: De teamkampioenschappen E!

Nieuw is dat ook kinderen die net te oud zijn of nog geen lid van de SGA, mee kunnen doen.
Daarvoor vindt tegelijkertijd de Chess League Teams plaats. Ook leuk als een club te weinig spelers heeft voor een team!

1 december 2012:
Uitslagen van Grand Prix Almere verwerkt.

1 december 2012:
Verslagen en foto's van het Scholierenkampioenschap.

27 november 2012:
Floris Brouwer wint Grand Prix Almere.

19 november 2012:
Er is een gecorrigeerde uitslag van de GP van Zukertort, de eindstand van de GP van VAS en de stand.

8 november 2012:
Zondag 18 november: de 3e Chess League West.

16 oktober 2012:
Het Scholierenkampioenschap komt eraan, op 11 november (finale voor groep 3,4 en voorronde voor de andere groepen) en 25 november (finale). Dit toernooi heette vroeger het Promotietoernooi. Er wordt per groep gestreden om de titel. Dit jaar is er voor het eerst ook een kampioenschap te winnen voor brugklassers. Alle kinderen die op een basissschool of in een brugklas zitten in Amsterdam en omstreken mogen meedoen. Je hoeft geen lid te zijn van een club. Zie dit Word-document voor meer inlichtingen en een inschrijfformulier.

16 oktober 2012:
Het Grand Prix toernooi van Caïssa is verplaatst naar maart 2013. Dan past het beter in de agenda. Het volgende GP-toernooi is op zaterdag 24 november bij Almere!

15 oktober 2012:
Een verslag van het Zwarte Veulen toernooi op de jeugdsite van VAS.

8 oktober 2012:
De Chess League West begint zondag 21 oktober.

10 september 2012:
Zaterdag 22 september: het Weesperzijdefestival.
En in Amstelveen: Brainwave.

6 augustus 2012:
Voorlopige agenda voor 2012-2013 bekend: Meer toernooien!

Het gaat goed met het jeugdschaak in Amsterdam. Volgend jaar zijn er meer Grand Prix-toernooien, waarschijnlijk worden het er 7. Bovendien breiden de succesvolle Chess League-toernooien zich uit naar Amsterdam West. Natuurlijk zijn er ook weer de persoonlijke kampioenschappen, teamkampioenschappen, Huttontoernooi, het scholentoernooi en de scholierenkampioenschappen.

De hele agenda kun je hier bekijken.

De agenda is wel voorlopig. Er kunnen dus nog dingen veranderen.

13 juli 2012:
SGA succesvol op NK's - Overzicht 2011/2012.

13 juli 2012:
Deze zondag 15 juli om 11:00 zal grootmeester Maarten Solleveld speciaal voor kinderen een simultaan geven.
De simultaan wordt georganiseerd door Schaakschool Indische Buurt en is onderdeel van het Amsterdam Chess Tournament.
Dat toernooi is in het Science Park. Veel sterke schakers uit alle landen spelen daar tegen elkaar.
Bovendien vindt hier ook het Nederlands Kampioenschap plaats. De kinderen kunnen daar een kijkje gaan nemen.
Voor verdere informatie, zie hier.

6 juli 2012:
Verslag van het 6e Chess League toernooi van 1 juli.

17 juni 2012:
Super-successen SGA op Nationale Pupillendag: Twee Nederlands Kampioenen, 4 ereplaatsen.

27 mei 2012:
Verslag van het 5e Chess League toernooi van 20 mei. Nu met foto's.

4 mei 2012:
Verslag van het Chess League toernooi van 29 april.

22 april 2012:
Verslag van de Pupillendag.

22 april 2012:
Standen competitie C1, C3A, C3B en C3 Play-offs bijgewerkt.

16 april 2012:
VAS 1 wint competitie D-teams.

14 april 2012:
Jesper Roelfsema, een twaalfjarige jeugdspeler van Zukertort, is op woensdag 11 april 2012 overleden,
nadat hij op zijn fiets geschept was door een afslaande vrachtauto.

In memoriam

Het bestuur van de SGA wenst de familie en vrienden van Jesper heel veel sterkte bij het verwerken van dit drama.

Namens het bestuur van de SGA,

Rozemarijn Vos

14 april 2012:
Zaterdag 21 april: Pupillendag.

11 april 2012:
Ook dit jaar wordt er weer een schaakreis naar het internationale schaaktoernooi van Saint-Logeorganiseerd.

3 april 2012:
2e Dalton school wint het Basisscholenkampioenschap..

2 april 2012:
Verslag van het Chess League toernooi van 25 maart.

12 maart 2012:
VAS wint kampioenschap voor clubteams E.

4 maart 2012:
Chess League opnieuw een succes.

15 februari 2012:
Zaterdag 18 en zondag 19 februari: PK D.

21 januari 2012:
3 tot en met 5 februari PK A, B en C.
5 februari PK E.

18 december 2011:
Eindstand Grand Prix na het toernooi bijProbleem (met correctie in de eindstand).

12 december 2011:
VAS D1 Nederlands kampioen bij NK clubteams.

3 december 2011:
13 november vond het promotietoernooi plaats. Update met verslag

19 november 2011:
Drie SGA-kampioenen op NK Rapid voor de Jeugd.

29 oktober 2011:
In het kader van het Max Euwe toernooi wordt woensdag 16 november een middag voor schaakliefhebbers junior georganiseerd.

25 oktober 2011:
Op zaterdag 22 oktober is de SGA voor de tweede keer op rij Nederlands Kampioen Hutton geworden.