AICS derde op NK Schoolschaak tm Groep 5

Het Scholentoernooi tm Groep 5 werd dit jaar voor het eerst georganiseerd. Het is een gezellig informeel toernooi. Jonge kinderen spelen, misschien wel voor het eerst, een echt schaaktoernooi. Met hun vriendjes en vriendinnetjes van school. Alle punten worden bij elkaar opgeteld - en ook als je verliest heb je al een punt -, en wie de meeste punten heeft, wint.

In Arnhem was een grote sporthal afgehuurd voor dit toernooi. Een ideale locatie, met een grote kantine in het midden, een zaal links voor het "echte" Scholentoernooi en een nog grotere zaal links voor de kinderen uit de lagere groepen tot en met Groep 5. (Al deden daarvan sommige mee met het grote toernooi - bij de winnaars van De Pinksterbloem bijvoorbeeld).

Er was ook een grote schaakwinkel met allerlei spelletjes, en je kon t-shirts kopen met mooie schaakopdrukken. Achter de sportzaal was een enorm voetbalveld met ook nog luchtkussens. Hier kon je makkelijk een dag doorbrengen! De kinderen hebben een geweldige tijd gehad.

Namens onze regio, de SGA, deed de Amsterdam International Community School (AICS) mee met 9 spelers. En dat waren niet de minsten want Aadi, Charles en Aadya wonnen alledrie hun groep in Groep 5! Daarom kregen ze een mooie beker. Zo'n beker won ook Thomas van De Ontdekking uit Almere, die in Groep 3 speelde. Ook van andere scholen uit de regio waren er kleine afvaardigingen.

In de eindstand werd de AICS knap derde. Eigenlijk waren zij de sterksten van allemaal, maar de andere teams hadden meer spelers en dat tikt lekker aan in de punten.

Volgens jaar komen we natuurlijk met veel scholen naar dit toernooi. Het is een erg leuke toevoeging op een geweldige locatie!