Scholentoernooi tot en met Groep 5

AICS derde van Nederland in tm Groep 5
Verslag...

AICS eerste kampioen Scholentoernooi tot en met Groep 5
Op 12 april werd het eerste Amsterdamse Scholentoernooi tm Groep 5 gehouden. De winnaar werd d Amsterdam International Community School. Voor de AICS was het de eerste grote titel. Zij mogen naar de landelijke finale in Arnhem. Later meer over dit toernooi (de uitslagen zijn nog niet binnen).

Het Scholentoernooi tm Groep 5 is een nieuw initiatief van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond. (Het toernooi heette eerst "tm 9 jaar", maar dat klopt niet). Schoolteams hebben 10 tot 30 spelers, maar minder mag ook. Het gaat om kinderen tot en met groep 5. De kinderen spelen een individueel toernooi. Daarna worden de punten van de school bij elkaar opgeteld. De beste teams mogen naar de landelijke finale op 14 juni. Dan is ook de landelijke finale van het "gewone" scholentoernooi.

Het Scholentoernooi 6-9 werd in Amsterdam georganiseerd door Schaakvereniging Amsterdam West. Het toernooi vond plaats op zaterdag 12 april in het Bilderdijkcentrum.

In 2015 is het toernooi weer, of misschien al in november 2014. Een team samenstellen? Dat kan door de schaakmeester op school, door meesters en juffen en door ouders en kinderen samen. Het is handig om daar op tijd mee te beginnen. Meedoen met bv zijn vijven of alleen is ook prima!