Chess League leeft in Indische Buurt

Op 20 mei 2012 organiseerde Schaakschool Zeeburg hun vijfde Chess League Toernooi. Ook deze editie vond wederom plaats in het prachtig gerenoveerde buurthuis De Meevaart in de Balistraat. Deze editie deden 50 jeugdspelers mee. En die hebben een heerlijke schaakmiddag gehad.

Foto's (176!)  van dit evenement zijn hier te bewonderen. 

De A-groep
Er werd goed geschaakt. Vooral in de A-groep was dat heel duidelijk. Veel spelers in deze groep waren zeer aan elkaar gewaagd. Aan de kop van de ranglijst wisselden de spelers elkaar heel vaak af. Nu was de é&eacut;n, dan weer de ander koploper. Ook in de slotronde gebeurde nog iets sensationeels. De piepjonge Khoi Pham leek een daverende sensatie te bewerkstelligen, want hij stond een stuk voor tegen Stanley Huyn. Een tweede plaats was binnen handbereik. Maar in hoge tijdnood miste Khoi de winst èn de remise. Hij verloor dus nog. Daardoor eindigde Stanley Huyn en de op een driewieler fietsende Elias Kwast op een fraaie tweede plaats. Elias vertelde dat dit zijn allereerste schaakbeker was. Maar ongenaakbaar voor alle concurrenten, eindigde Andy Huyn op een eerste plaats. Hij had zes punten gescoord! Khoi Pham eindigde samen met Joppe Visch en Badr Ezzat op een gedeelde vierde plaats. Al deze jongens kregen een prachtige beker mee naar huis.


De B-groep
Ook in de B-groep kwam een bekende naam bovendrijven. Nog een lid van de Huyn-familie: Jeffrey Huyn. Zo was deze Utrechtse schaakfamilie dus wederom zeer succesvol bij deze toernooien. Maar het mooie bij deze toernooien is dat bijna alle deelnemers in de buurt van de Meevaart wonen. De meeste kinderen hebben dan ook de mooiste namen. De tweede plaatswinnaars Felix Koppenol en Wallid el Yahiaoui wonen vlakbij. Op een gedeelde vierde plaats eindigden Stijn Souer en Leon Hernot.


Groep C
Alexa Wingate was de grote winnares van de C-groep. Dit talentvolle meisje ging enigszins als favoriet van start. Maar in de derde ronde kwam er een kink in de kabel: ze verloor een partij. Meteen kon ze in de achtervolging. En dat deed ze zo goed, dat ze uiteindelijk iedereen inhaalde en ongedeeld de zege pakte. Op een tweede plaats eindigde Jacob Fijnheer. Hij deed dat heel knap. Het hele toernooi door stond hij aan de top van de ranglijst. Op een derde plaats eindigden Per Schrijver en Marouan Bannis. Alexa, Jacob en Per mogen volgende maand meedoen aan de Nationale Pupillendag. Dat is het Nederlandse Kampioenschap voor de allerjongste jeugd. Zes jongens eindigden op een gedeelde vijfde plek. En allezes kregen ze een prachtige beker. Dus dat waren Bodi Doornewaard, Loran Sahin, Aadi Patwardhan, Leon Reina, Mohammed Majdoubi en Daniël Kutchoukov.


De Chess League toernooien zijn een prachtige verrijking voor het regionale jeugdschaak. Veel deelnemers aan deze toernooien maken voor het eerst kennis met de edele schaaksport. Deze toernooien zijn dan ook heel laagdrempelig. Zo mogen alle deelnemers gratis meedoen. Het trekt vooral jeugdspelers uit de buurt aan. En sommigen daarvan stromen door naar een echte schaakvereniging. Het volgende toernooi is op zondag 1 juli om 13:00 uur in de Meevaart. Aanmelden kan alleen per e-mail bij Allaert Troost: . Allemaal meedoen!